Η 25η Μαρτίου, εκτός από ημέρα εθνικής και θρησκευτικής γιορτής στη χώρα μας, είθισται να είναι και η μέρα κατά την οποία καταναλώνονται τεράστιες ποσότητες μπακαλιάρου. Αν και όλοι οι παστοί μπακαλιάροι λίγο-πολύ είναι ίδιοι, υπάρχει μια μεγάλη και ειδοποιός διαφοροποίηση. Το κουρκούτι με το οποίο τηγανίζονται.
Ανακαλύψτε το κουρκούτι του Άκη Πετρετζίκη. Εύκολο στην εκτέλεσή, και εγγυημένα θα απογειώσει τον μπακαλιάρο. Αφράτο μέσα και τραγανό έξω, με χρυσαφένιο χρώμα.
Συστατικά
500 ml. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. αλεύρι γ.o.x.
330 ml μπίρα σε θερμοκρασία δωματίου
2 φακελάκια μαγιά ξερή
2 καλές πρέζες ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα, το νερό, τη μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στο ίδιο μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
Αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (1-2 ώρες).
Αν δεν έχουμε χρόνο και θέλουμε να ετοιμάσουμε γρήγορα το κουρκούτι μας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιά με 1 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και θα ανακατέψουμε κανονικά όλα τα υλικά και το κουρκούτι θα είναι έτοιμο για χρήση.
Μόλις φτιάξουμε το κουρκούτι μας, είμαστε έτοιμοι για να τηγανίσουμε το μπακαλιάρο μας!
Συνοδεύουμε με σκορδαλιά, σάλτσα ταρτάρ, αρακά αλά κρεμ και πατάτες τηγανητές.
πηγή: bovary.gr