από την Ανδρονίκη Παντιώρα.
Ερευνώντας τις παθήσεις και ανιχνεύοντας επιστημονικά τις ενδείξεις των ματιών και το πως αυτές ερμηνεύονται ιατρικά σε πολλά επίπεδα του ανθρώπινου οργανισμού και του εγκεφάλου, έχουμε προχωρήσει αλματωδώς από την εποχή που τα μάτια ήταν μόνο ο “καθρέφτης της ψυχής”.
Η όραση και η οπτική αντίληψη συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη αντίληψη και σε αυτό το πλαίσιο στηρίζονται σειρά από επιστημονικές έρευνες που διεξάγονται με ένα και μόνο σκοπό. Να φανερώσουν ή να αποκαλύψουν το πως αλληλεπιδρά η όραση με τη σκέψη.
Στην Χαλκίδα, θα υλοποιηθεί από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 Αλίκη Δ. Μεγαρίτη – «ba business academy», Σεμινάριο Εξειδίκευσης στην Ανίχνευση Διαταραχών Οπτικής Αντίληψης για παιδιά.
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το ανιχνευτικό τεστ Διαταραχών Οπτικής Αντίληψης Α.Κ.Ο.Α. 5-7 για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών και απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Ψυχολόγους, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές κ.ο.κ.
Σκοπός, η Επιμόρφωση στη διαδικασία χορήγησης, βαθμολόγησης και εξαγωγής αποτελεσμάτων του Ανιχνευτικού Κριτηρίου Οπτικής Αντίληψης (5-7) του μοναδικού σταθμισμένου ΤΕΣΤ για τις αντιληπτικές ικανότητες του παιδιού.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί στους συμμετέχοντες Βεβαίωση παρακολούθησης, το υλικό του TEΣΤ σε ηλεκτρονική μορφή και Σχετικός Φάκελος με υλικό.
Το σεμιναρίο θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 πμ – 17:00 μμ στο χώρο του Ξενοδοχείου Παλίρροια (Ελ. Βενιζέλου 2, Χαλκίδα ΤΗΛ: 22210 28001).
Εισηγητές:
Δρ. Στέφανος Γ. Κούτρας Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής-Ψυχομετρίας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Δήμητρα Λιούμη Δρ. Χειρούργος Οφθαλμίατρος και η
Αιμιλία Καβαδά Λογοθεραπεύτρια
Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι 4 Απριλίου 2019 στο τηλ: 22210 60490 ή στο [email protected].
Οι συνομήλικοι στην εκπαίδευση θα θυμούνται την κλασική ενότητα στη γλώσσα με τίτλο, “Σκέφτομαι και Γράφω”. Χρησιμοποιώντας την παραλαγή του “Σκέφτομαι και Βλέπω”, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτά που βλέπουν τα μάτια μας, είναι όχι απλώς υποκειμενικά, αλλά σύμφωνα και με την επιστήμη, διαφοροποιούνται αναλόγως με την υποκειμενική οπτική αντίληψη.