Η καλύτερη λύση να φάτε πίτσα, χωρίς βλαβερά λιπαρά και επιβαρυντικά στοιχεία. Μια δική σας, νοστιμότατη πίτσα.
Υλικά
1 φλυτζάνι ντοματίνια
Τυρί μοτσαρέλα ή burrata
1 φρατζόλα ψωμί ή μπαγκέτα
Υλικά για πέστο: φύλλα βασιλικού, 2 σκελίδες σκόρδο, 1/4 φλυτζανιού παρμεζάνα, 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τα ντοματίνια στα δύο, βάλτε τα σε ένα μπολ, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και αφήστε τα στην άκρη
Φτιάξτε το πέστο: Βάλτε τον βασιλικό και τα σκόρδα σε μουλινέτα -Χτυπήστε
Προσθέστε την παρμεζάνα, χτυπήστε, προσθέστε λίγο αλάτι και το ελαιόλαδο, όσο χρειαστεί ώσπου να γίνει το πέστο σαν smoothie
Ανάψτε το γκριλ
Κόψτε το ψωμί σε μεγάλες φέτες, ραντίστε το με ελαιόλαδο και ψήστε το στο γκριλ για 2-3 λεπτά
Βάλτε από πάνω το πέστο, την burrata σε φέτες και τέλος τα μαριναρισμένα ντοματίνια -Ψήστε για 1-2 λεπτά ακόμη, σβήστε το γκριλ και αφήστε για 3-4 λεπτά ώσπου να λιώσει όμορφα το τυρί
Ετοιμη η υπέροχη, σπιτική σας πίτσα!
Πηγή: iefimerida.gr