Όσο ο καιρός ψυχραίνει και τα πρώτα χουχουλιάσματα στο σπίτι με ζεστό καφέ ή γάλα αρχίζουν, τόσο μεγαλώνει και η ανάγκη μας για να συνοδέψουμε αυτά τα ροφήματα με κάτι γλυκό.
Τι καλύτερο λοιπόν από το πιο εύκολο και συνάμα πιο λαχταριστό γλυκό πέραν των μπισκότων; Συντοφεύουν ιδανικά τον καφέ μας, το τσάι μας, το γάλα μας, ενώ αποτελούν και ένα τέλειο σνακ για το γραφείο ή για το σχολείο.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο στο σημερινό άρθρο θα δούμε μαζί μία υπέροχη συνταγή για μπισκότα όχι με μονή αλλά με τριπλή σοκολάτα, δια χειρός του Άκη Πετρετζίκη.
Τι θα χρειαστούμε
- 225 γρ. κουβερτούρα 65% σε μικρά κομμάτια
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά μέτρια
- 175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 50 γρ. καρυδόψιχα
- 35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 80 γρ. κουβερτούρα λευκή
- γάλα
Πως θα τα φτιάξουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ, ενώ στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο. Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπoλ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα μας και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά σιγά προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τη χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και την βάζουμε σε ένα άλλο μπολ μαζί με την καρυδόψιχα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και τη σοκολάτα γάλακτος στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέυουμε ελαφρά με τη βοήθεια μίας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στρώνουμε από μία λαδόκολλα σε 2 ταψιά. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα μας και το βάζουμε πάνω στο ταψί (θα μας βγάλει 10-12 τεμάχια). Προσοχή όμως, επειδή τα μπισκότα μας θα απλώσουν καλό είναι να μην τα στριμώξουμε και να μοιράσουμε από 6 σε κάθε ταψί.
Ψήνουμε ένα ταψί τη φορά για 10 λεπτά και με το που ψηθούν αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει περιχύνουμε τα μπισκότα μας από πάνω.