Ο ιδανικός συνοδός του τηγανητού μπακαλιάρου, στην παραδοσιακή εκδοχή του με ψωμί, που γίνεται εύκολα και πολύ γρήγορα.
Υλικά
- 300γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 120ml ελαιόλαδο
- 40ml ξίδι λευκό
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι
Διαδικασία
Πολτοποιείτε στο γουδί το σκόρδο μαζί με το αλάτι.
Ρίχνετε στο μούλτι το ψωμί, το λιωμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ξίδι. Χτυπάτε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπάτε να ομογενοποιηθεί η σκορδαλιά και σερβίρετε.