Κάθε χρόνο μας μένουν πασχαλινά κουλουράκια, που τα κοιτάμε στολισμένα στο τραπέζι μετά τις γιορτές και δεν ξέρουμε τί να τα κάνουμε. Αντί λοιπόν να μπαγιατέψουν και να πρέπει να τα πετάξεις, μπορείς να τα αξιοποιήσεις πολύ γευστικά. Φτιάχνοντας ένα υπέροχο cheescake με μαρμελάδα της επιλογής σου και αντί για μπισκότα digestive στη βάση να χρησιμοποιήσεις τα πασχαλινά κουλουράκια σου.
Δες πώς μπορείς να φτιάξεις το πιο ανοιξιάτικο γλυκό με τα κουλούρια που σου περίσσεψαν:
ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)
200 γρ. πασχαλινά κουλουράκια
110 γρ. βούτυρο λιωμένο, όχι καυτό
300 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη για να γίνει σαντιγί
Μαρμελάδα της επιλογή σας (φράουλα ή κεράσι κατά προτίμηση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 C.
Θρυμμάτισε στο μπλέντερ τα κουλουράκια μέχρι να γίνουν κομματάκια, βάλτα σε μπολ και πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Ρίξε το μείγμα σε φόρμα ή τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πίεσε το μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Βάλε τη φόρμα στο φούρνο και ψήστο για 10 λεπτά.
Βγάλε τη βάση από τον φούρνο για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού κρυώσει, ανακάτεψε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί και στρώσε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα.
Βάλτο στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Στρώσε από πάνω τη μαρμελάδα και σέρβιρε.